Offline/Yhteysongelmat

Ajas Asiakashallinnan ohjesivusto
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Alla on yleisohjeet sellaisten ongelmien selvittämiseksi, joissa ohjelma menee offline-tilaan. Näiden avulla on tähän mennessä asiakkaillamme ratkennut vastaavat tilanteet.

Virhetilanteita, jotka näillä ohjeilla yleensä ratkeavat: a) Ajas ei saa yhteyttä tietokantaan b) Ohjelma menee offlineen käynnistettäessä

Yhteysongelmien selvitysprosessi

 1. Yhteysasetukset
  1. Yleisin syy yhteyden toimimattomuuteen on virheellisesti kirjoitetut käyttäjätunnukset tai salasanat. Kopioi ne tilausvahvistuksesta sellaisenaan, usein tulee kirjoitusvirheitä.
  2. Aika ajoin käy myös niin, että Nettivarausten hallintasivun Käyttäjätiedot-lomakkelta on vaihdettu salasanaa eikä ole huomattu vaihtaa samaa salasanaa myös Asiakashallinnan yhteysasetuksiin. Tunnusvirheen voi varmistaa avaamalla tallennuskansio ja sieltä log.txt-tiedoston viimeiset rivit. Virheilmoituksessa lukee pääsy estetty, access denied tai vastaava virheilmoitus, mikäli tunnukset ovat väärin. Muutkin ongelmat yleensä selviävät lähettämällä log.txt:n Eneroc Oy:lle.
 2. Verkkoyhteyden laatu
  1. Testaa verkkoyhteys osoitteessa speedtest.net. Yhteyden tulee olla vähintään Download 2Mbps ja Upload 1Mbps. Jos vaatimukset eivät täyty, pyydämme ottamaan yhteyttä verkko-operaattoriinne.
  2. Käynnistä ADSL tai muu internet-päätelaite uudelleen. Melko yleinen tilanne on, että päätelaitteen sisäinen ohjelmisto on kaatunut siten, että se ei välitä päästä kaikkea liikennettä eteenpäin
 3. Virustorjunta tai palomuuri
  1. Tietyt palomuuri- tai virustorjuntaohjelmat estävät ohjelman yhteydet. Tämän voi kokeilla ottamalla palomuuri ja virustorjunta hetkellisesti pois käytöstä ja katsoa toimiiko sen jälkeen. Jos tämä auttaa, tulee lisätä tietoturvaohjelmiin sopivat poikkeussäännöt Asiakashallinta-ohjelman sallimiseksi.
 4. Vanha versio
  1. Koneella voi olla vanha versio ohjelmasta ja jollakin toisella koneella uusi. Tämä voi estää toiminnan vanhalla koneella. Mene valikkoon Ohje -> Tietoja ohjelmasta ja tarkista ohjelmaversion numerosarja muotoa 1.x.x.x
 5. Tietokannan korruptoituminen
  1. Esimerkiksi verkkoyhteyden katkeaminen kesken tiedonsiirron tai vanhalla versiolla tallennettu liian pitkä tietuekenttä voi joskus aiheuttaa paikallisen tietokannan korruptoitumisen
  2. Paikallisen tietokannan uudistaminen onkin yleisin tapa korjata käynnistyksen yhteydessä ilmenevät ongelmat. Se onnistuu seuraavasti.

  3. Valikosta Tiedosto -> Avaa tallennuskansio. Lisäohjeet Tallennuskansion avaaminen
  4. Sulje ohjelma
  5. Nimeä tiedosto, jonka nimi on database uudelle nimelle database2_corrupted. (Tiedosto, jossa ei ole mitään numerosarjoja perässä) Ota samalla log.txt talteen, jotta voit lähettää sen asiakaspalveluun mikäli yhteys ei palaudu paikallisen tietokannanuudistamisella. Käynnistä ohjelma uudelleen ja kaiken pitäisi taas toimia.
 6. ADSL päätelaite
  1. Muutamilla Elisan asiakkailla on jäänyt pysyvästi toimimatta tietokannan käyttämä portti. Kun kaikki muut virhemahdollisuudet on poissuljettu, kaikissa kolmessa tapauksessa on ongelma ratkennut ilmoittamalla Elisan asiakaspalveluun jolloin he ovat toimittaneet uuden ADSL-boksin.

Jos olette käyneet yleisen selvitysprosessin kaikki kohdat läpi eikä siitä löydy apua, toivoisimme teidän toimittavan Eneroc asiakaspalveluun tallennuskansiosta löytyvän log.txt niin katsotaan sen jälkeen mistä tilanne johtuu. Log.txt löytyy kohdasta Tiedosto->"Avaa tallennuskansio"


Meillä on myös mahdollisuus ottaa etäyhteys tietokoneellenne TeamViewer-ohjelman avulla sopimalla etäneuvonta-ajan. Tällöin pääsemme tekemään tarkemman selvityksen koneellenne ja saamme 100% varmasti ongelman syyn selvitettyä ja ratkaistua.