Pikavaraus

Ajas Asiakashallinnan ohjesivusto
Versio hetkellä 12. helmikuuta 2016 kello 14.45 – tehnyt Updater (keskustelu | muokkaukset) (Pikavaraus vanhalle asiakkaalle)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ajas-ohjelma mahdollistaa pikavarausten tekemisen. Tämä on nopein tapa lisätä uusi varaus järjestelmään.


Pikavaraus vanhalle asiakkaalle

Pikavaraus20121.png

Aloita pikavarauksen teko maalaamalla hiirellä haluttu aika varausnäkymästä. Tarkista, että maalaat ajan oikealta päivältä ja oikealta työntekijältä. Jos olet viikkonäkymässä, työntekijä pitää valita varausnäkymän yläpuolella olevasta pudotusvalikosta. Esimerkkikuvassa varaamme pikavarauksen työntekijälle Matti Meikäläinen maanantaiksi 4.6 kello 9:45 - 10:30. Huomaa että solua 10:30 ei maalata koska varaus loppuu siihen.


Pikavaraus.png

Klikkaa hiiren oikeata painiketta maalatun alueen päällä ja valitse "Varaa aika".


Pikavaraus ikkuna.png

Hae asiakkaan tiedot "Haku" -kentässä ja klikkaa "Tallenna".
Jos haluat tarkastella asiakkaan asiakaskorttia varauksenteon yhteydessä, voit klikata henkilötietojen alapuolella olevaa ihmishahmo-kuvaketta. Se avaa valitun asiakkaan asiakaskortin uuteen ikkunaan.


Pikavaraus20123.png

Saat vahvistuksen onnistuneesta varauksesta.


Pikavaraus20124.png

Varaus ilmestyy varausnäkymään.

Kaikkein nopein tapa

Seuraava toiminto on mahdollista tehdä (vain) vanhalle asiakkaalle. Se on hyvin käyttökelpoinen ominaisuus silloin, jos esimerkiksi ottaa asiakkaan varauksen vastaan puhelimessa.

Pikavaraus vanha asiakas.jpg
Käyttö: Maalaa varauksen aikaväli hiirellä. Aloita kirjoittamaan asiakkaan nimeä. Valitse oikea asiakas ja palvelu pudotusvalikosta.
Jos varaukseen halutaan kirjoittaa vielä lisätietoja, varaus avataan normaalilla tavalla ja muokkaukset tehdään "Varausten hallinta" -lomakkeeseen.

Pikavaraus uudelle asiakkaalle

Uusi asiakas varaus.png

Aloita pikavarauksen tekeminen samalla tavalla kuin vanhalle asiakkaalle, mutta valitse lomakkeesta "Uusi asiakas". Tämä avaa "Asiakkaan hallinta" -lomakkeen, johon uuden asiakkaan tiedot täytetään.

Katso myös