Käynnin lisäys

Ajas Asiakashallinnan ohjesivusto
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tässä esimerkissä näytämme miten Ajas-ohjelman asiakkaille pystyy lisäämään käyntejä.


Ohjevideo

Uuden käynnin lisäys asiakkaalle

Lisää käynti.png

Uusikäynti.png

Modern teema: Aloita valitsemalla ohjelman päävalikosta "Asiakkaat" ---> "Lisää käynti".
Classic teema: Aloita valitsemalla ohjelman päävalikosta "Asiakaskortisto" ---> "Lisää käynti". Voit myös painaa käynnin lisäyksen pikavalintaa.


Uusi käynti.png
Ohjelma avaa käyntilomakkeen. Valitse ensimmäiseksi asiakas jolle haluat lisätä käynnin klikkaamalla "Määritä/Vaihda"-painiketta.


Asiakas hallinta.png

Ohjelma avaa asiakaslomakkeen, josta haluttu asiakas valitaan. Aloita kirjoittamaan asiakkaan nimeä Etunimi- tai Sukunimi-kenttään. Oikealla puolella olevaan listaan ilmestyy haetut asiakkaat. Kaksoisklikkaa hiirellä haluttua asiakasta. Asiakkaan tiedot täytetään lomakkeen tekstikenttiin. Klikkaa lopuksi "Liitä".


Uuden käynnin lisäys varauksesta

Ajanvarauslomakkeella on "Luo käynti" -painike, jota klikkaamalla voidaan siirtyä suoraan luomaan varauksesta käynti.

Sama onnistuu myös ajanvarausnäkymässä aktivoimalla varaus ja sen jälkeen oikean korvan pikavalikosta klikkaamalla "Luo käynti".


Käyntilomake

Uusi käynti2.png

 • Nyt asiakas on valittu ja asiakkaan nimi näytetään lomakkeen harmaapohjaisessa tekstikentässä.
 • Täytä seuraavaksi 1. kohdan tiedot.
 • Valitse käynnin päivämäärä. Tähän kenttään täytetään oletuksena nykyinen päivä.
 • Valitse toimipiste ja työntekijä joka palveli asiakasta.
 • Lisää yksi tai useampi palvelu valitsemalla listalta oikea palvelu ja painamalla "Lisää". Ohjelma laskee automaattisesti palvelujen yhteishinnan, mutta sen voi määritellä itsekin.
 • Täytä mahdolliset lisätieto-kentät. Nämä ovat riippuvaisia siitä, millä toimialalla ohjelmaa käytetään. Tässä esimerkissä ohjelmaa käytetään fysioterapeuttien lisenssillä, joten kentät sisältävät kyseiseen toimialaan liittyvää tietoa. Voit myös asettaa käynnille erikseen kokonaishinnan, mutta tämä ei ole pakollista.
 • Jos käytössä oleva lisenssi sallii laskutuksen, 3. kohdassa voit laskuttaa käynnin asettamalla ruksin ruutuun "Maksetaan laskulla".
 • "Talleta ja laskuta"-painike avaa laskulomakkeen heti.
 • "Talleta ja maksa" -painike avaa kassatoimintojen maksulomakkeen. Tätä käytetään silloin, jos asiakas maksaa palvelun heti käteisellä tai kortilla.
 • Lisäksi lomakkeesta voidaan valita "Työterveyshuollon käynti" ja "Apuvälinepalvelu asiakas". Nämäkin ovat toimialakohtaisia eivätkä näy kaikilla toimialoilla.
 • Jos ohjelman lisenssi sallii varastonhallinnan käytön, voit myös myydä tuotteita suoraan käynnin yhteydessä (2. kohta). Klikkaa "Avaa myyntilomake" ja ohjelma avaa lomakkeen josta voit valita myytävät tuotteet.

Klikkaa lopuksi "Talleta", kun olet täyttänyt kaikki kentät.

Katso myös